Reteta paine pas cu pas | Paine de casa

5/5
paine de casa reteta

Aceasta este cea mai simpla reteta de paine de casa. Dupa ce vei incerca aceasta reteta simpla de paine vei afla raspunsul la intrebarile:
Cum se face aluatul de paine?
Cat dospeste painea?
La ce temperatura se coace painea?

Sunt foarte multe retete de paine de casa, de aceea am ales sa va arat o reteta putin diferita. O paine de casa moale si pufoasa, cu coaja subtire pe care de cele mai multe ori o mancam calda.

Pentru aceasta reteta simpla de paine ai nevoie doar de un cantar de bucatarie si de o cana gradata. Masoara ingredientele si garantat vei obtine o paine ca a mea.

Iata cele mai bune oferte pentru cantar de bucatarie:

elefant.ro

Ingrediente:

  • 12 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml apa calda 40 grade
  • 500 g faina tip 650
  • 1 lingura sare mare (15 g)
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ou

Mod de preparare:

  1. Intr-un castronel punem drojdia, 1 lingura zahar si 100 ml apa calda. Mestecam si lasam deoparte pentru 5-10 minute.
  2. Intr-un bol mai mare vom cerne faina si vom punem 1 lingura sare. Amestecam bine faina cu sarea.
  3. Apoi, vom adauga drojdia activata la pasul 1 si incepem sa framantam. Se framanta ca atunci cand invelesti un bebelus in scutec. Se prinde aluatul dintr-o parte si se acopera restul aluatului si tot asa.
  4. Vom incepe treptat sa punem si restul de apa calda (200 ml). Continuam framantarea.
  5. Dupa ce am terminat cu apa, vom adauga uleiul de masline 50 ml. Mai framantam timp de 10 minute.
  6. La final, vom forma o bila si o acoperim cu folie strech si apoi cu 2 prosoape curate.
  7. Vom lasa la dospit pentru 1 ora.
  8. Intre timp vom unge o tava de cozonac sau chec.
  9. Cand aluatul si-a dublat volumul, ne ungem mainile cu putin ulei, il mai framantam putin si il vom pune in tava. Il mai lasam la dospit pentru 20 minute.
  10. Dupa cele 20 minute ungem painea cu ou batut amestecat cu putin ulei.
  11. Punem tava de paine la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam painea in cuptor pentru 40-45 minute.
  12. Asteptam sa se raceasca pentru a o putea taia.

Pofta buna!

Gasesti pe blog multe retete simple, cum ar fi:

Ficatei cu sos de rosii

Supa linte | Reteta linte rosie

Reteta simpla piept pui si mozzarella

Distribuie
ARTICOLE RECENTE
Magazine partenere
Cumpara si tu si poti beneficia de
Subscribe to my Channel
Scroll to Top