Orez cu lapte | Reteta copilariei

5/5
orez cu lapte

Orezul cu lapte si scortisoara imi aminteste de copilarie. Era desertul meu preferat. Personal imi place sa il mananc atunci cand este cald si se simte parfumul de scortisoara. Fac destul de rar orez cu lapte deoarece imi place mereu sa testez retete noi, dar asta nu inseamna ca nu este intre deserturile mele preferate.

Reteta este una destul de simpla si poti adauga ce topping iti place. Fie ca preferi orez cu lapte si dulceata sau orez cu lapte si scortisoara, reteta de baza este cea de mai jos.

Ingrediente:

  • 250 g orez ( mie imi place orezul Panzani cu bob lung)
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lingurite zahar
  • 1 baton scortisoara
  • putina scortisoara macinata pentru decor

Mod de preparare:

  1. Pui laptele intr-o oala cu peretii mai inalti si adaugi orezul (spalat in prealabil), scortisoara si cele 2 plicuri de zahar vanilat;
  2. Lasi sa fiarba la foc mediu timp de 10- 15 minute, din momentul in care laptele a inceput sa clocoteasca. Trebuie sa mesteci din cand in cand ca sa nu se prinda de oala.
  3. Adaugi apoi cele 4 lingurite de zahar si mesteci bine pana se topeste. Mai poti adauga zahar dupa gust. Dupa cateva minute stingi focul si servesti rece sau cald dupa preferinte.

Pofta buna!

Dacă pregătiți aceasta reteta de orez cu lapte, nu uitați să o fotografiați și sa o distribuiti pe Facebook sau Instagram cu hashtag-ul #retetemamamoderna

Incearca si:

Mini crumble cu cirese

Desert cu pere | retete mic dejun

Mini pancakes cu seminte de chia

Distribuie
ARTICOLE RECENTE
Magazine partenere
Cumpara si tu si poti beneficia de
Subscribe to my Channel
Scroll to Top