Budinca de afine/ Reteta copii

5/5
reteta afine baby friendly

Este indicat sa consumam afine deoarece contin antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor si seleniu tanin, pectine, mirtilina (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietatile afinelor se mentin chiar si dupa ce fructele sunt uscate sau congelate.

Frunzele si fructele de afin au proprietati astringente datorita taninului. Au activitate antibacteriana, modificand favorabil flora patogena intestinala, si antidiareica.

vivre.ro

Bine de stiut ca fructele actioneaza favorabil in enterocolite, diaree, hemoroizi, oxiuroza, tulburari ale acuitatii vizuale, cistite, stari inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscreloza. Ajuta in tratarea faringitei, stomatitei, candidozei bucale si aftei, prin gargara cu suc sau tinctura diluata de afine. 

Afinele se pot congela, usca sau se pot consuma ca atare.

Mai jos o retata cu multe afine delicioasa si sanatoasa.

Important este ca daca aveti afine congelate sa le scurgeti bine de apa.

Budincuta de afine

Ingrediente:

  • 400 g afine
  • 400 ml apa
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri miere . Vezi aici ce am folosit eu.
  • 4 picaturi esenta vanilie

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron frecati untul ( lasat la temperatura camerei) inmuiat cu faina, mierea si esenta de vanilie, pana cand obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
  2. Intr-o cratita, amestecati laptele cu apa si incalziti-le la foc potrivit. Curatati si spalati afinele, scurgeti-le bine si adaugati-le peste lapte (pastrati cateva pentru ornat). Lasati afinele sa fiarba 1 minut la foc potrivit, apoi incorporati compozitia de unt, miere si faina. Amestecati totul bine sa se omogenizeze, apoi lasati sa fiarba 10 minute la foc moderat, fara sa mai mestecati. Dupa cele 10 minute compozitia devine moale si omogena. Apoi turnati budinca in 4 forme si puneti-o la frigider pentru minim 4 ore, sa se intareasca.
  3. Parintii pot servi budinca alaturi de o delicioasa crema de ou.

Pofta buna!

Incearca si:

Distribuie
ARTICOLE RECENTE
Magazine partenere
Cumpara si tu si poti beneficia de
Subscribe to my Channel
Scroll to Top